View Single Post
Eski 17-12-2009, 22:19   #182
incikarsan
Ağaç Dostu

incikarsan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2008
Sn Epsody,
Solucanlarin topragi havalandirdiklarini biliyordum ama bu kadar faydali olduklarini bilmiyordum. Bazen herhangi bir nedenle toprak disinda kalmis,beton uzerinde kendine nemli bir ortam aramaya,canini kurtarmaya calisan bir solucan gordugumde hemen bir cali parcasiyla alip nemli topraga,cimenlerin arasina atardim. Cok acirdim o hallerine. Ama simdi
acima degil, bu hayvaciklara saygi duyuyorum artik. Bu konuda bilinclendirdiginiz icin kendi adima size cok tesekkur ediyorum.

Siz ve birkac arkadas isin tamamen bilimsel yonu ve ticari uretimi ile ilgileniyorsunuz.
Organik tarima buyuk katkisi olacak bu calismalarinizi insaallah daha da gelistirme firsatini
ve imkanini bulursunuz. Sizi kutluyor,bu yararli calismalarinizin ve arastirmalarinizin devamini diliyorum.

Solucanlarla ilgili komposttan bahsedilirken hep at gubresi belirtildi.Nicin at gubresi ?Daha gucsuz bir gubre oldugu icin mi?

Bahcemde inek gubresi var.icinde solucanlarimiz da var. Gubrenin ustu naylonla ortulu. Benim oyle cok miktarda solucan gubresi uretecek durumum da yok. Ancak hic olmazsa ciceklere ve ozellikle domateslere yetecek kadar gubre elde edebilmem icin ne yapmam lazim? Sebze bahcem 120 metre kare.

Hazirana kadar gubrenin icinde bulunan solucanlar orada yapacaklari diskilamayla o gubreyi daha da verimli hale getirmeyecekler mi? Bana yol gosterirseniz cok sevinirim.Tesekkurler.

incikarsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön