Konu: Mezeler
View Single Post
Eski 17-12-2009, 12:52   #71
Hhatice
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
Hhatice's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-12-2006
Şehir: Tekirdağ
Mesajlar: 2,876
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caretta Mesajı Göster
Malzemeler:

2 adet bostan patlıcanı

6 adet sivri biber

2 domates

5 diş sarımsak

½ çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı sirke

½ demet maydanoz

Yapılışı:

1.Patlıcanları çatalla birkaç yerinden delin.Patlıcan, biber ve domatesi mangalda veya ocakta közleyin( fırında közlerseniz kararır).Kabuklarını soyun.Küp şeklinde doğrayın ya da çatalla ezin.

2.Biber, patlıcan ve domatesi bir kapta karıştırın.Üzerine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı , sirke ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını ilave edin, karıştırın.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edin.


Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve kimyon eklenebilir.Soğuk yenmesi iyi olur.

Her yörede bu mancayı değişik yaparlar.Anadolu da mancaya yoğurtta koyuyorlar. (ama köpoğlu olmaz o zaman) İnternete baktığınızda kızartma patlıcanla yapılanı bile var.Kesinlikle patlıcan közde yapılmalıdır.Diğerlerine Köpoğlu denmez.

Kızartma patlıcanla yapılIP üstüne domates sosu konan Şakşuka'dır.
Közleyip yoğurt karıştırılan patlıcanlı yoğurt, patlıcan kızartıp üstüne domates dökülen de domatesli patlıcan kızartması olur.

İçki içilen bir sofrada köpoğlu olmazsa olmaz )

Resim ; kızılcıksurubu.blogspot.com'dan alınmadır.

Trakyada köpeoğlu olarak geçer Rumeli mezesidir .İçine mutlaka kuru soğan çok ince doğranır Tekirdağ rakısı ,kavun, beyaz peynir birde köpeoğlu mancısı çilingir sofralarının olmazsa olmazıdır

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön