RAJASTAN-ALTIN ÜÇGEN-VARANASİ-8 Orcha-Kajuraho Yolu
Bu arada yolda çok ilginç bir olayla karşılaştık. Elimde makine araba içinde kuş gözlerken, yolda çırıl çıplak yürüyen bir genç adama rastladım. Gözler fal taşı gibi açıldı ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Çıplak çocuk görmeye alışığız da, erişkin biraz şaşırttı. Önce köyün delisi diye düşündüm ama sonra köyün çıplak delisi ile elini ayağını öpmeye çalışanlar ne halt ediyorlardı? Bizim şoför hin hin gülünce sordum. Yarım yamalak İngilizcesi ile o anadan doğma üryan adamın bir Jain rahibi olduğunu anlattı. Jainizm, Budizm gibi Hinduizm den ayrılmış olan bir din. Budizm ve Jainizm, Hinduizmdeki kast sistemini reddediyorlar. Jainlerin en temel prensipleri, hiçbir canlıya zarar vermemeleri. Bunlarda kendi arasında iki mezhepe ayrılırlarmış. İşte bizim gördüğümüz çıplak rahip Digambara denen alt gruptanmış. Bu mezhebe inananlar çok katı inanışa sahiplermiş. O kadar ki giyinme gibi dünyevi unsurları bile reddeylermiş. İnsanın üstündeki bulut onun giysisiymiş. Fesüphanallah! Bu ülkede neler görüp, öğreneceğiz.
Sonunda Madhya Pradesh eyaletine girip Kajuraho kentine vardık. Sonrada otelimize yerleştik. Otelin ismi Hotel Ramada. Güzel bir hotel.
Yarın erotik oymaları ile meşhur Kajuraho tapınaklarını gezeceğiz.
Gezekalın..
Düzenleyen kuru.umit : 15-12-2009 saat 22:55
|