View Single Post
Eski 15-12-2009, 17:47   #72
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
RAJASTAN-ALTIN ÜÇGEN-VARANASİ-8 Orcha-Kajuraho Yolu

Sabah bizi otelden alıp 08:15 de kalkacak olan trene yetiştirdiler. Hindistan’da demiryolu ağı çok gelişmiş ve her gün çok sayıda sefer yapılıyor. Shatabadi Ekspresi gibi trenler ise çoğu turistik yerlere olmak üzere gayet hızlı ve konforlu trenler. Bu tren ile 2 saate Jhansi denen kente gittik.
Bizi burada başka bir rehber ve yeni arabası ile yeni bir şoför karşıladı. Ancak buradan gideceğimiz Orcha denen kente sadece şoförle gideceğiz. Burada bizi rehber karşılayacak ve burada Orcha’yı gezip devamında Kajuraho kentine gideceğiz. Kajuraho’da bir gece kalacağız.
Jhansi’den 16 km ötedeki Orcha’da gezeceğimiz yerler var. Burası da Uttar Pradesh eyaletine ait bir kent. Burası çöl ortasında bir vaha gibi. Hemen yanında Betwa nehri geçiyor. Bu nehir Taj Mahal’in arkasını yasladığı Yamuna nehrinin bir kolu.
Bizi orada bir rehber karşıladı. Bu rehber İngilizcesi en anlaşılabilir olanı. Önce sarayları gezmeye gittik. Saraylar daha önce gördüklerimize göre küçük sayılır Burada hüküm sürmüş olan Bundela hanedanlığı döneminde yapılmış 3 tane saray var. Bu saraylardan en etkileyici olanı Cihangir Mahal denen saray. Cihangir bu yöreye sefere çıktığında o zamanda, o yörenin kralı Cihangir için bir saray yaptırmış. Amaç Şah Cihangir’in hışmından korunmak ve mevcudiyeti devam ettirmek. Şah Cihangir kendisi için yapılan sarayda sadece ve sadece 8 gün kalmış. Bu arada beylikte kurtulmuş. Saray ise av köşkü olarak kullanılmış.

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön