Bahçenin bulunduğu şehir: İstanbul
Bahçenin büyüklüğü: 120 m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk
vb koşulları:Arka ve yan cephe kısmen, ön cephe gün boyu güneş alıyor. Arka cephe çoğunlukla rüzgarlı. Genelde yağışlı.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9B
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama
vb):Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? :Boş arsa
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?: Yaklaşık iki yıldır.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı?: Tasarım yaptım... işçilik konusunda yardım aldım.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı?
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel):Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar

limonluk, çardak, sebzelik, havuz
vb.) nelerdir? Köpek barınak alanı, Kamelya, Su deposu,Saksıda sebzelikler
Bahçede bulunan bitkilerin listesi: (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Elma, Armut, Erik, Kiraz, Dut, gardenya, üzüm, Palmiye, Fırça Çalısı, Gül, Yasemin, Kaktüs türü, Şemsiye,Sardunya, Begonya, Sazlık,Biberiye,Meşe,Çuha,Lavanta, Isırgan otu, Çilek, maydanoz
vb,Gala,
Bahçe bitkilerini her sene düzenli ekerim: biber,domates, salatalık
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?:yasemin,şemsiye, sardunya, Begonya,
vb
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? :
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz?Evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?:Yağmur suyu yetmeyince kaynak suyu deposu ve şehir suyu
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Yağmur suyu kullanıyorum
Toprak özellikleri Killi kireçsiz kırmızı agır toprak
Kompost yapıyor musunuz?
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? İlaçlatma hatası
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi? galiba
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?: Rastlamadım... Sümüklü böcek, çekirge ve arada kirpi giriyor
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?:yağmurlama sulama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?

ağ var... nadir de olsa don oluyor.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?
Buraya birçok fotoğraf eklemiştim... bir süre sonra silmek zorunda kalmıştım

o günlerden günlerden kalan elimde sadece bir fotoğraf kaldı

Evimizin arka bahçesinin boş köşesinde dikilmeyi bekleyen lavantalar... o günlerde süs havuzu yapmayı düşündüğüm, daha sonra vazgeçtiğim alan da yeri hazırlanmış bekliyor. Unutmadan sağ tarafta dikili çubukların arasına patates ekmişitik

biraz ürün de almıştık o günlerde.