Saksısını küçülttüğüm ve dallarını sımsıkı bağladığım 1.5 senedir uyuyan güzel mum çiçeğim 2. küçük yaprağını da verdi ve yanlardan küçük kuru dal gibi ipler oluşturuyor sanırım
Ama nedenini sonra anladım dibine ekilen teyzemde bulduğum mum çiçeğinin küçük dalını ekmiştim. Sanırım kıskandı. Önce Roa sandım büyük ihtimal besinden dedim( yaklaşık 3 haftadır Roa vermemiştim) ama yanına küçük kardeş ekince kıskandı ve yaprakları inanılmaz değişti.
Nasıl mı? yapraklar beyaz lekelendi, yıllardır duran yapraklar arasından küçük çıkıntılar çıktı. Sonrada 2. küçücük yaprak. Bu çok ilginç fakat yanındaki dal (teyzemin mum çiçeğinden alınan) 1 hafta da kök gelişimi gösterdi, sapa sağlam kurban bayramından bu yana ve bunu aynı saksı da yapınca benim uyuyan güzel hareketlendi.
Denemeye değer bence. Bir özelliğini daha keşfettim kıskanıyorlar ve birbirlerine karşı gelişme hızına giriyorlar. Ne dersiniz doğru olabilir mi yoksa bu bir süreç mi ?
Ben her gün gözlemliyorum diğer boş saksıya ektiğim teyzemin küçük dalı kurudu fakat 2 farklı yerden gelen dal bir araya ekilince yarışa girdiler. İlginç değil mi?