Sn.ahmetshur, bu konuda haklı olabilirsiniz. Ben yetiştirdim 1 sene önce fakat hala boyuna uzuyor ve çiçeklenmedi, gövde kalınlaşmadı. Suyu çok seviyor ve sürekli çamurlu bir su istiyor gibi. Fakat foruma bakınca görüyorum ki özel toprak vs gerekiyor ve çok sulamamak. Lakin son aldığım tohumlar çimlenmedi 30 adeti de çürüdü bu sene. Şu an zengardenden aldım. Bakalım bugün gelecek. Sanıyorum tohumlar arasında fark olacak. Gelen pasiflora tohumları 2 firmadan farklı idi. Sanırım adeniumda da böyle olacak. Tohum büyüklükleri ve verimi inanın çimlenmeyi etkiliyor. Gelişmeleri paylaşacağım ama malesef bonzaiye uygun gelişmiyorlar belirttiğiniz adrestekiler ya da ben yetiştiremedim bilemiyorum. Şu an; apollo, noble, star sipariş ettim, eğer tohumlarda görünen bir büyüklük farkı varsa size ileteceğim. Çünkü tohumların bekleme süresi ve seceresi olduğuna artık inanıyorum. Umarım açıklamam yeterlidir. Ben sizler kadar tecrübeli değilim acemiyim ama zengardenın tohumları gerçekten yüksek çimlenmeye sahip ve sağlıklı gelişiyorlar.
|