View Single Post
Eski 13-12-2009, 00:37   #226
Ent
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2008
Estağfurullah; zaten de ta kendisi. Sizin yine bu başlığa koyduğunuz resimde yaprak uçlarında da hafif mor renk izler vardı ama bende bu açışta o makyajı yapmadı sadece.

Tek kandil açtı. Daha önce zarf oluşmadan dal çıkmıştı, bu sefer çiçek de verdi. Bir tane daha yeni bir dal da var (resimde soldaki), zarfa gidecek mi bu saatten sonra bilemiyorum. Bir tane de 2 santimlik yeni oluşmaya başlamış bir dal var. (çiçekli dalın dibinde arkasına doğru)

Sepal olarak alt beyazları mı kastettiniz bilemedim ama onların uçları arası 9 cm civarı, üst beyazlar ise sol uçtan sağ uca 12 cm civarında.

Harç olarak il başta hazır orkide topraklarından kullanmıştım, torbadaki iri taneli kısımları. Ama çok çabuk yapışıyor ve torf gibi hava geçirmez ve fazla nem tutar oluyor. Phaller için bile kullanmam artık o tip şeyleri... Erken teşhis ile hafif atlatılmış bir kök çürümesi yaşadım sonuçta. Şimdiki karışım çam kabuğu, coco husk chips, nohut büyüklüğünde kırılmış ponza taşları, odun kömürü (dip kısımda iri taneli ağırlıklı olarak) ve aralara az az serpiştirilmiş sphagnum; yüzeyde ise ince bir katman şeklinde sphagnum örtüsü. Kapalı balkonda, haftada 1 komple daldırma sulama ve azıcık besin ile mutlu mesut yaşıyor.

Ent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön