O kadar ballandıra ballandıra anlattınızdı ki dayanamadım sn. Meyvelitepe'nin olmaz demesine rağmen marketten olmamışlarını seçerek ( biraz da marketin alım görevlisinin abla bunlar kesinlikle karpitli değil demesine güvenerek ) 1 ay önce 4 adetçik hurma alıp denemeye başladım. İlk önce terasda rüzgar da, daha sonra yağmurlar başlayınca içeride o 4 adetçik hurma gayet güzel kurudu. Üstünde Meyvelitepenin bahsettiği beyazlanma henüz yok ama ben biraz daha bekleme niyetindeyim. Zaten 4 adetçik hurma olunca tam olsun bari.

Bu arada sormak istediğim birşey var. Bugün çalışan yardımcım kuruyan hurmaları görünce eskiden kendilerinin de köyde üzüm kuruttuklarını, ama asmadan önce kaynamış küllü suya batırıp öyle astıklarını söyledi. Üzümlerin bu işlemden sonra birkaç gün içinde kuruduğunu da söyledi. Bu konuda herhangi bir bilginiz varmı?