Manolyamı sadece toprak iyice kurumaya başladığında sulamaya başlıyorum. Şimdi Çanağı küçük kalmış ama bahara doğru çanağını 10-15 cm daha genişletirim. Haftada 2 kez Çanak iyice dolana kadar su dolduruyorum.
Bir de Manolya ve Orman Gülleri çok güzel olan komşumun tavsiyesi üzerine, sıcak havalarda güneş tepede değilken yapraklarına bolca su tutuyorum. Ayrıca bol çiçeklenmesi için de Şubat'ta ve 2 ay sonrasında (Nisan) yılda 2 kez gübre veriyorum. Gübreyi devamlı gittiğim fidanlıktan 2 kg alıyorum. 1 kg mını Şubat sonuna doğru, 1 kg mını da Nisan ayında toprağına iyice karıştırarak veriyorum. Açık gübre aldığım için ve gübreyi veren fidanlığa çok güvendiğim için içeriğine ve markasına hiç dikkat etmemiştim ama ithal ürün olduğunu biliyorum. Şubat ayına doğru yeniden aldığım zaman, içeriğini ve markasını bir kenara not edip paylaşırım.
Nucan Hanım, ben Su Kabaklarımı kurutmayı bir türlü başaramıyorum. Tam kabaklar büyümeye başladıklarında burada havalar bozup, nemleniyor. Şahin Bey, kuş yuvasından bahsedince biraz önce yağmurda ağaçların arasında oynayan kuşları gören kedimizin hareketlerini izleyince, avcı kedimizin hiç bir şekilde ulaşamayacağı bir yuva yapmam gerektiğini düşündüm.
Sağolun Adalet Hanım. Aslında Manolyanın tepesi istediğim gürlüğe ulaşamadı. Gerçi bu tarzdakilere bakıyorum da hemen hepsi aynı duruyor. Boğazdaki devasa Manolya ağaçlarının yerini hayatta tutamazlar. Tabii onlar Şahin Bey'in bahsettiği gibi dipten formlu olmuyorlar.