View Single Post
Eski 12-12-2009, 12:08   #206
duvartarimi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
sayın hasta ağaçlar arkadaşım gerçekten bu konuda samimi olduğunuza inanıyorum siz ve sizin gibi arkadaşlarıda destekliyorum hatta sizler gibi insanlarımıza devletimizinde batıda olduğu gibi sahip çıkmasını diliyorum benim yöntemimi soracak olursanız çelikleme ile çoğaltmayı bende başardım çelikler filiz verdi ben bunu yaparken çok farklı bir yöntem izledim evimin banyosunda karanlık, steril, ve toprağına özel bir drenaj sistemi ile gerekli nem oksijen karbondioksit ortamını hazırlayarak günlük takip sonucunda başarıya ulaştım
yalnız benim yöntemimde belki inanmayacaksınız ama delice bişey yaptım
bu yöntemde bir sakızdan birde çitlenbikten çelik alayak yani ikiside köksüz bunları dikerek gerçekleştirdim yani zamanı kısaltmak istedim gözlemlerim şu oldu kimisinde alttaki çitlembik filiz verdi sakız çürüdü kimisinde alttaki çitlembik çürüdüğü halde üstteki sakız filiz verdi yaptığım hatayı düşündüm bence köklendirmek için aldığım hollanda menşeli ilaç (bayağıda pahalı ) burada işe yaramadı birde bu sisteme oksijen ve karbondioksit ölçer bir sistem kurmam icap ediyor şimdi denieceğim yöntemde köklendiren ilacı değiştirip önce çitlenbiklerin azda olsa kılcal köklerini saldıktan sonra aşı safhasına geçeceğim
yani kısacası bir aşı fidanında yaklaşık 3 yıl süren periyodu ben 1 yıl gibi kısa bir sürede fidanın dikim safhasına gelmesi yönünde çalışmalar yapıyorum
yani vakitten kazanmak için birde diğer bir araştırmam da gerçek bodur cins meyve fidanları yetiştirmek
yaklaşık 1 yıldır bu çalışmalar içindeyim derseniz ki bilgim varmı tek bilgi kaynağım internet ve bir işi deneme yanılma metodu ile bulmak
bu konuda hepimiz samimiyiz inanıyorum bence madem 20 yıldır yıldır bu işle uğraşıyorsunuz şimdiye mutlaka sakız üretip para kazanmanız lazımdı değilmi sevgilerimle

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön