View Single Post
Eski 12-12-2009, 10:05   #231
yasarugur
Ağaç Dostu
 
yasarugur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-10-2007
Şehir: Aydın
Mesajlar: 264
Ben de Sayın Meyveli Tepe'nin yazılarını okuduktan sonra birkaç Trabzon hurmasını kurutmak için balkona astım ,sizin yöntemlerinize ilaveten eskiden dedemin kuru incir bastırırken yaptığı gibi kaynar suyun içine bir tutam tuz ekledim,belki bu küflenmenin önüne geçer diye düşünüyorum,tabii meyve kuruduğunda tuzu hissetmiyorsunuz.Bu arada kuruyan bir iki meyvenin tadına da baktık çok güzeldi, bende iç cevizle yenirse daha güzel olacakmış gibi bir duygu yarattı, daha önce İdris Şenol bey cevizli sucuk örneği vermişti, cevizli sucuğun dışına kaplanan nişastalı tatlıya hazırlama aşamasında olgunlaşmış cennet hurması püresi koysak ikisi bir arada olur mu acaba diye bir zihni sinir pirocesi de kafamdan geçmedi değil hani :-)


Düzenleyen yasarugur : 12-12-2009 saat 10:09 Neden: eksik harf ve imla hatası nedeniyle
yasarugur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön