View Single Post
Eski 11-12-2009, 22:52   #203
hasta agaclar
/

Giriş Tarihi: 19-11-2009
Sn. Duvartaımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duvartarimi Mesajı Göster
sayın hasta ağaçlar kardeşim sanırım sizler sakız ağacı konusunda uzmansınız ve kanımca yıllardır çalışmalar yapıyorsunuz bizler bu olaya daha yeni vakıf olduk sanırım çelikten üretmeyide başardınız (tohum değil)
PEKİ ŞUNU SORMAK İSTERİM ACABA YILDA KAÇ KG. SAKIZ ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ AĞAÇ BAŞINA ALDIĞINIZ VERİM kaç gr dır.
veye bir genelleme yapayım çeşme ve yöresinin orjinal ağacı olan bu ölümsüz dediğiniz ağaçtan kaç kg sakız üretiliyor bunları bana cevaplarsanız sevinirim
Ben sadece kendi fikrimi ve gözlemlerimi belirttim
BENCE bırakalım ağacımız ölümlü olsun yerlerine yenilerini yetiştiririz yeterki biz ve halkımız bundan gelir elde etsin sadece birkaç turist gelecek diye beklemesin
siz devam edin aşısız yetiştirmeye benim amacım bunun aşılasını elde etmek
bunun için 1 yıldır 300 kadar fidan ile uğraştım evimde bunun için özel alanlar yaptım olmadı Azmediyorum ki tekrar deniycem ama bilirsiniz hepsi imkan meselesi şimdi tekrar çeşmeye gidip çelik getircem
bu sadece benim düşüncem
Eğer yunanlılar bunu 100 yıl önce yaptılarsa bunu biz bugünkü şartlarda daha iyi yapacağımıza inanıyorum
Sn. Duvartarımı evet çelikten üretimi başarıyoruz Biz çok eskiden beri Sakız Ağacı meraklıyız bu arada ailemin bir bölümü Çeşmede ler. Biz 20 senedir gözlem altında tuttuğumuz takip ettiğimiz ağaçlardan çelikleme yöntemi ile Sakız Ağacı fidanı üretmekyiz.

Sakız Ağacı bilindiği üzere yetişkin ağaç 400-600 gr vermektedir. Biz Sakız Ağacı ürünü ile ilgili çalışmıyoruz Sakız Ağacını ırkı cinsi kalitesi ile ilgili fidan üretimi araştırma yapmaktayız yapmaya devam edeceğiz.

Bizce çok uzun ömürlü ölümsüz bir ağacı siz kısa ömürlü bir ağaca çevirmek sizin düşüncenizdir Bizim fikrimize uymadığını dile getirmek istedik.

Neden aşı konusundaki ısrarınızı anlam veremiyoruz. Zaten ki bu ağaç çelikleme yöntemi ile üretilmiş bir fidan asırlarca yaşıyorken...

300 fidan derken hangi ağaca Sakız aşılamaya çalıştınız açıkcası hiçbir aşı tutmadımı? 300 de 1 şans bile yokmudu?

hasta agaclar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön