View Single Post
Eski 01-12-2009, 13:12   #214
syıldıran
Ağaç Dostu

syıldıran's Avatar

Giriş Tarihi: 12-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memonet48 Mesajı Göster
bizim bölgede krişment de denilen bu bitki aynı zamanda bal arıları için iyi bir balözü salgılar kıymetli bir bitkidir.Yumrusundan yanık ilacı yapıldığı da söylenir.ben nasıl yapıldığını bilmiyorum.Ayrıca ot ilacı kullanırsanız bahçede en az 4 yı kalıntı bırakır.Bir ziraatçı olarak ot ilacı yerine makinalı çalı tırpanıyla biçmenizi öneririm.İlaç kullanırsanız zeytininizde veya yağında mutlaka kalıntı bırakacaktır.
Sn. memonet48 ,
İlginiz için teşekkür ederim. Henüz ot ilacı kullanmadım. Ama kullanırsam Raundup kullanacağım. Sizler kadar bilmem mümkün değil ama bildiğim kadarıyla en az kalıntı bırakan türden bir ilaç . Sizde Aydınlısınız buraları iyi bilirsiniz. Yerim Nazilli'nin kuzey doğusunda dağlık bir yer , bizim buraların ortalamalarına göre biraz büyücek bir yer. İki sene önce çıkan büyük orman yangınında zeytin ağaçlarımın çok büyük çoğunluğu yandı. Şimdi dipten delice olarak sürgün yaptılar. Nasip olrsa bu baharın onlara aşı yapacağız. O orman yangını dehşetine bizzat şahit olduğum için , arazinin içerisinde bizim buralarda ürün de denilen kuru ot bırakmak istemiyorum. Arazi dağlık olduğu için bazı yerlerde yukarıda bahsettiğiniz motorlu ot/çalı biçme makinalarını kullanmak çok zor hatta mümkün değil , çünkü ayakta durmak bile zor oluyor. Ot ilacını bu nedenle düşündüm. Hala daha bir arayış içerisindeyim. İlginize tekrar teşekkür ederim. Görüşmek üzere . Selamlar . .

syıldıran Çevrimdışı   Başa Dön