Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasta agaclar
Sn. Duvartarımcısı biz sizin Sakız Ağacına aşı tezinize katılmıyoruz. Hele hele ölümlü bir ağaca Çitlenbik gibi ölümlü bir ağaca ÖLÜMSÜZ Sakız Ağacını aşılamak gelecek nesillere ihanet olmaz mı? Bir de Sakız Ağacını başka ağaçlara benzetmenizde Sakız Ağacı hakkında çok az şey bildiğinizi Sakız Ağacını yeni tanımış olduğu gösteriyor.. Sebzelerle Sakız Ağacını kabakla karpuzla aynı kategoriye sokarak aynı satırlarda bahse etmeniz cehaletinizden mi yoksa Sakız Ağacının üretememenin verdiği psikolojik çöküntü ve hayal kırıklığından kaynaklıyor olmalı…
Not : Sakız Ağacı bir çok insanı bu duruma düşürmüştür bunların içinde bazı Akademik ve Eğitmen kişiler Kurum Kuruluşlar bazı Vakıflar da bulunmaktadır.
|
sayın hasta ağaçlar kardeşim sanırım sizler sakız ağacı konusunda uzmansınız ve kanımca yıllardır çalışmalar yapıyorsunuz bizler bu olaya daha yeni vakıf olduk sanırım çelikten üretmeyide başardınız (tohum değil)
PEKİ ŞUNU SORMAK İSTERİM ACABA YILDA KAÇ KG. SAKIZ ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ AĞAÇ BAŞINA ALDIĞINIZ VERİM kaç gr dır.
veye bir genelleme yapayım çeşme ve yöresinin orjinal ağacı olan bu ölümsüz dediğiniz ağaçtan kaç kg sakız üretiliyor bunları bana cevaplarsanız sevinirim
Ben sadece kendi fikrimi ve gözlemlerimi belirttim
BENCE bırakalım ağacımız ölümlü olsun yerlerine yenilerini yetiştiririz yeterki biz ve halkımız bundan gelir elde etsin sadece birkaç turist gelecek diye beklemesin
siz devam edin aşısız yetiştirmeye benim amacım bunun aşılasını elde etmek
bunun için 1 yıldır 300 kadar fidan ile uğraştım evimde bunun için özel alanlar yaptım olmadı Azmediyorum ki tekrar deniycem ama bilirsiniz hepsi imkan meselesi şimdi tekrar çeşmeye gidip çelik getircem
bu sadece benim düşüncem
Eğer yunanlılar bunu 100 yıl önce yaptılarsa bunu biz bugünkü şartlarda daha iyi yapacağımıza inanıyorum