[QUOTE=Mr_izmir;528082]Çıldırmak üzereyim.Bugün yine bir çiçek kaybettim.Bu gidişle bu sezon siklamenimden tohum alamıcam .Oysaki tozlaşma için fırça olayını da yapmıştım.
Ben daha önceki mesajlarda bahsettiğim çiçeğimi kaybettim. Ama annemin cyclamen çiçeği yaşıyor. (Annem 2 saksı almıştı, biri bana hediye)
Benim çiçeğim önce kapalı balkonda aşırı nem ve sonrasında ev ortamında toprağın kurumaması, havasız olmasından kaybettim.
Ben size annemin bu çiçekle ilgili tecrübelerini aktarmak istiyorum;
Annemin açık balkonda çiçeği tutması (havadar bir ortam bu çiçek için çok önemli der), çok sulamaması, saplarına vurarak tozlaşma sağlaması, sayesinde bir sürü tohumu oldu.
Üstelik küçük cyclamenlerdendi. Çiçeklenme zamanı dış yapraklarda devamlı koparıldı. Çiçeğin vitamini, gücü bölünmesin diye fazla yaprak dışında olgunlaşmadan da bazı tohumları attı.
Yalova'dan 13 yıl önce rahmetli babamın aldığı cyclamen çiçeğininden bir sürü tohumdan büyütüp komşulara dağıtmıştı. Kışın don zamanları üzerindeki karı alıp eve alırdı ama sobalı evdeki soba olmayan odada ısısı pek değişmezdi.

Hey gidi günler diyim.. Annemden size bu çiçeğin tecrübelerini aktarıyım dedim lafı uzatmışım.