Bu başlığa ancak ana sayfadan gelerek ulaşabiliyorum. 31 nolu mesajdan öncesini görme imkanım da yok. Anlayamadığım bir problem var. Yarın ola hayrola . . .
Sayın Sarıcan, bahsettiğiniz yere boydan boya halat gereceğim diye düşünmüştüm.
Başlangıçta ne sağlamlıkta bir şey olacak tahmin edemediğim için ana direkler dediğim bu eğimli demirleri eksiz kaynaksız tek parça düşünmüştüm. Tam Büküm yerine kaynak yaptırmak istememiştim. Her demir parçayı gönyeli kaynatacak bir usta da ortada yoktu.
Şimdi buranın hemen altında bulunan bağlantı demirlerinin tam köşede olması gayet uygun olurmuş. Ustamız da bunu pek ala becerirmiş. Artık biliyoruz ! Ama yapımdan önce bilmiyorduk . . .
Üretimden önce tartışmak iyi bir fikir ancak ne yazık ki o noktayı geçtik.
Zaten daha serayı kurarken kafamızda bütün bu sorunları çözen yeni bir tasarım oluşmuştu. Kusurlarımızı kurarken açıkca gördük. Tecrübelerden yararlanmak yerine pratik zekaya aşırı güvenmenin bir sonucu diyelim.
Dediğiniz gibi en önemlisi nariçi nin tespiti. Artık nöbet tutup yıkılmaktan koruyacağız kar yağarsa.
Yeni tasarımda her yer ekli. Bükümlü parça yok. Nakliyede havaleli bir parça yok. Tavan çok daha açılı.
300 m2 bir yerimiz daha var. Ne zaman olur bilmem ama oraya inşallah.
|