Konu: Cymbidium
View Single Post
Eski 08-12-2009, 16:15   #97
ataman
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar Mesajı Göster
Sn. ataman bunlar ne böyle?
Nazar değmesin. Hepsi ne kadar güzel. Bunlar sürekli balkonda mı yaşıyorlar? Ellerinize sağlık.
Sayın Fatma Hanım,
Cymbidiumları ilk bahardan kış başına kadar açık balkonda tutuyorum, gece ısısı 7-8 C derece civarlarına inince de kapalı balkona alıyorum. Açık balkonda öğleden sonra neredeyse tam güneş altında kalıyorlar (kuzey batı cephe), kapalı balkonda da bir miktar sabah güneşi alıyorlar (kuzey doğu cephe).

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Çiçek açtırmak için ne yaptınız .?
Sayın Oğuzhan,
Cymbidiumların belli bir süre düşük sıcaklıkta kışlaması gerekiyor. Ben kışlatmayı pek profesyonelce yapmıyorum aslında, bitkileri ilk kışlarında zorunluluk nedeniyle kapalı balkonda tutmam gerekti, o kışı donmadan atlattılar, üstüne bir de çiçek açtılar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fulyaduru Mesajı Göster
Sn. ataman orkideleriniz çok güzel maşallah..
Bende 2 hafta önce istanbuldan 2 tane cymbidium alma fırsatı yakaldım.Merak ettiğim bir konu var cevap verirseniz çok sevinirim.Çiçekleri üzerinde nekadar kalıyor? Ben aldığımda çiçekleri biraz sararmak üzereydi ama ben bu kadar çabuk dökülmesini beklemiyordum.Bir tanesinde kırmızı örümcek var onunkisi oyüzden döküldü sanırım ama diğeri gayet sağlıklı görünüyor.Bu normal midir? yoksa endişe etmeli miyim? kaç hafta kalır tahmini olarak çiçekleri?
saygılar...
Sayın Fulya Hanım,
Geçen kış açan cymbidiumun çiçekleri en az 2 ay açık kalmıştı, çiçeklerinin ne zaman geçmeye başladığını tam olarak hatırlamıyorum. Bu yıl ilk çiçekler Ekim sonuna doğru açmaya başladı, yani açtıklarından bu yana bir aydan fazla oldu.

Benim gördüğüm kadarıyla sürgün üzerindeki çiçek kandilleri (goncaları) peşpeşe açılıyor, dolayısıyla ilk çiçek sararıp geçmeye başladıktan sonra diğerleri de peşpeşe dökülmeye başlıyor.

Aslına bakarsanız, sayın Ziya Soner Bey'in cymbidiumlarının çiçeklerini gördükten sonra bendekiler devede kulak kalır Çiçek açtırmak, kışlatmak, gübrelemek vb. bakım detayları hakkında üstadlar Sayın Ziya Soner Bey ve Sayın Praecox'a danışmanın, onların tecrübelerini baz almanın daha uygun olacağı kanaatindeyim.

ataman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön