View Single Post
Eski 08-12-2009, 11:04   #182
duvartarimi
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
sn:hasta ağaçlar arkadaşım sizin tezinize katılıyorum ****** doğal olarak yetişen sakızlar ve bunlara benzeyen çalılar hiç yoktan iyidir erezyon ve hava kirliliği açısından yani dağlarımız ağaçsız çıplak kalacağına bu çalılar yetişsin
fakat izmirden çeşmeye yola çıkalım dağ taş çalı dolu okadar çok araziler varki hele o çeşmedeki barajın etrafı karşı tepeler çalı dahi yok çırılçıplak tepeler otabanların üzerleri limanın etrafı alaçatı civarları bomboş değilmi yaz geldimi otlar saradımı sanki çöl gibi görüntü kirliliğide oluşturuyorlar bunlara yazık değilmi.
şunu sormak isterim acaba çiftlik köy ve civarı sakız ağaçları ile dolu acaba yılda kaç kilo sakız üretimi yapılıyor bundan oradaki halk veya çeşme halkı kaç para kazanıyor (ithal gelenler hariç) eğer ben ve halkım para kazanamıycaksak o ağacı ne yapayım değilmi
önemli olan bu işten gerektiği gibi para kazanmak sakız adası burnumuzun dibi onlar paraları götürüyor ama biz bakıyoruz
Eğer ben biyeri ağaçlandırcaksam o ağaçlardan para kazanmam lazım hatta orman bakanlığı dahi soruyor ne amaçla ağaçlandırcaksın diye oda para kazanmanın tavsiye ediyor (yakacak odun veya meyvesindenmi ) faydalanacağını.
mesela her yere çam fidanı dikiliyor dağa taşa ekiliyor güzel birşey değilmi benim fikrime göre yıllarca yanlış yapılıyor düşünün bir çam 50 - 100 yılda yetişiyor yani kerestesini 50-100 yıl sonra kullanabilecegiz havayı temizliyor erezyonu önlüyor (orman Yangını çıkmazsa) ama her ağaç bunları yapıyor ben buna karşıyım nedenmi diyeceksiniz bunun yerine bu ağaçların olduğu mıntıkaları oradaki köylere kiraya verilsede çam yerine kestane, ceviz, badem zeytin vs..
gibi ağaçlar dikseler birde şart koşsalar bakamayanlardan geri alınsa şartı daha iyi olmazmı
hem havamız temizlenecek hem erezyon önlenecek hemde köylerimiz kalkınacak hemde orman yangınları önlenecek hemde 100 sene beklenmiycek ürün alınacak diye birsürü işsiz genç var ben devletin yerine olsam bilhassa gençlere böyle arazileri veririm çam ormanı yapmam. hem sahip çıkarlar hem ekonomimiz ilerler
sakız ağacıda böyle çiftlikköy sakız kokuyor çok güzel sadece rumlardan kalan anıt ağaçlar var kaymakamlığın yetiştirdiği bir sakızlık var işte önemli olan bunlardan yılda ne kadar sakız üretildiği EĞER ÜRETEMEZSEK KAZANAMAYIZ KAZANMAK ÜRETİMDEN GEÇER
İnşallah en kısa zamanda aşılı fidanları üreteceğim edison bile ampulu bulurken 100 deney yapmış Bence olmaz diye birşey yok insan azmettikten sonra herşeyi başarır kısıtlı sermaye ve vakitle ancak bu kadar oluyor.

duvartarimi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön