View Single Post
Eski 06-12-2009, 22:34   #165
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Sarican
Bilmeden sizi incittiysem ozur dilerim. Yalniz bazi seyleri bilmenizde yarar var. Ben burada satis yapmiyorum. Ayrica, insanlar EM kullanmis ya da kullanmamis umurumda da degil. Size kesinlikle kizgin degilim yanlis anlamayin lutfen. Yalniz rahatsizim. Nedenini aciklayayim: EM ve Bukasi kayitli ve lisansli urun adlaridir. Siz bu urunlerin hicbirini kullanmadiginiz halde, kullanmis gibi deneyiminizi anlatirken bu adlara gondermede bulundunuz. Bence bu yanlistir. Belki de bilmeden o isimleri kullanmis olabilirsiniz. Ancak, yogurt suyu, ekmek mayasi kullananlar kompost yaptiklarinda komposttan cikan su icin Bukasi sivisi EM adlarini kullanmamalari gerekir. "Kompost suyu" veya "Cop suyu ya da baska bir sey diyebilirsiniz. Lutfen bu konuya dikkat edelim.

Gelelim sizin deneyinize, tamam cabalarinizi ben de destekliyorum. Ancak, temel bazi hatalar oldugunu dusunuyorum. Kullandiginiz maddelerle, havadan ya da mutfak atiklarindan patojen kapmis olabilirsiniz. Elde ettiginiz sivinin icinde yararli mikroorganizma oldugunu dusunmuyorum. (SAdece bir miktar maya olabilir!) Hele hele laktik asit bakterileri kesinlikle yok. (Yogurt kullanmak bunun kesin garantisi degil!) Olsaydi patojenleri barindirmazdi ve pH kesinlikle yukselmezdi. pH yukseldigine gore, laktik asit bakterileri yok demektir. Bunu hem Sn Meyvelitepe hem ben birkac defa soyledik. Ilgili yerlerdeki mesajlara bakabilirsiniz. Size ve yaptiklariniza saygiliyim ve basarilar diliyorum. Ancak yaptiginiz deneyde birseyler yanlis gitti ve bunlarin neler olabilecegini de bizler acikladik. Gercegi belirtmek zorundayim.

Bu konuyla ilgili yazilarin ve tartismalarin yerinin burasi olmadigi konusunda israrliyim. Cunku EM, Bukasi ya da Bukasi kovasi adli ticari urunleri kullanmadiniz. Yogurt, yogurt kabi, ekmek mayasi ve pekmezle yaptiginiz deneyinizde olumsuz bir sonuc aldiniz. Sizin olumsuz yanitinizi "Fermantasyon yoluyla sivi gubre uretimi basliginda anlattik. Ama bu baslik bu konunun yeri degil cunku bu baslik altinda EM kullananlarin deneyimlerini paylasiyoruz. Bu konularda biraz konusma tarzim sert olabilir kusura bakmayin ama bu sadece benim, yazi tarzim. Lutfen alinmayin. Fermantasyon yoluyla sivi gubre uretimi bolumunde deneyinize devam etmenizi rica ediyorum. Size yardim etmeye hepimiz devam edecegiz. Saygilarimla

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön