Sn.Sabah ve Epsody
Daha onceki mesajima devam etmek uzere tekrar bilgisayarimin onundeyim.Insaallah bu seferde ayni aksilikler olmaz.
Evim 2 donum egimli bir arazinin icinde.Burayi satin aldigimizda 3tane findik fidanindan baska hicbir agac yoktu. Her taraf yabani bogurtlen dikenleriyle sarilmisti. Bu dikenlerden kurtulmanin ne kadar zor oldugunu bahcesi olan arkadaslar bilir.
Diken isini hallettikten sonra yavas yavas bahcemizi tanzim etmeye basladik. Kolay ve cabuk olmadi tabii. Agaclarimiz meyva fidanlari haric en fazla 80 cm kadardi. Cok agac diktik onun icin de cevremiz yemyesil oldu. Karadeniz`li olmamizin da ayrica bir durtusu olmustur bu kadar cok agac dikmemizde.
Bahcemin dizayniyla sadece ben ugrasirim.Hic bir profesyonelden yardim almadim.O zaman o benim bahcem olmaz, dizayn edenin bahcesi olurdu. Tum ciceklerimi ,cevre duzenlemesini,havuzumu,agaclarin yerlerini,bahcede kullanilacak malzemeleri ve aksesuarlari ben sectim, neyi nereye nasil yerlestirecegime ben karar verdim.Herkesin hosuna gitmeyebilir ama olsun bana ozgun bir bahce olmasi beni mutlu ediyor.
Mesela yillar once trenle Sirkeci`ye giderken tren yolunun kenarinda yigin halinde traversler gormus,hayran kalmistim. "Bahcemde bunlardan kullanabilsem ne guzel olur" diye dusunmustum. Trenden iner inmez bir yetkili buldum ve "Bunlardan birkacina nasil sahip olabilirim,satin almak istiyorum" dedim. Bana satilmadigini ama genel mudurluge bir dilekce vermemi, ihaleler falan filan. Umitsiz bir sekilde hayallerim yikilmis bir vaziyette oradan ayrildim.
Seneler sonra ciceklerimi aldigim cicekciden bunlarin artik piyasada satildigini ogrendim. Derhal satin alarak bahceme yemek yeme veya oturmak icin kullanabilecegim bir platform yaptirdim.
Evime gelen bir hanim soyle bir baktiktan sonra "Bunlarin ustunu herhalde tahtayla kaplayacaksin degil mi?" dedi.Iste onun icin <herkes hoslanmayabilir> dedim.
Zevklerle renklerin munakasasi olmaz.Ben yillarca traverslerin izini surdum o hanim sa hoslanmadi.Bana gore o zevksiz ona gore ben.
Bahce ile 18 yildir ugrasiyoruz. Ancak 1999 yilindan beri surekli ugrasma firsatimiz oldu. Cunku o tarihten beri artik yaz kis burada oturuyoruz.
Sitedeki bahceleri gordukce arkadaslari takdir etmemek elde degil.Devamli oturamadiklari evlerinin bahcelerine nasil bakmislar,neler neler yetistirmisler.Hepsini yurekten kutluyorum.Bir de devamli otursalar ya...
Bahcemde bazi avantajlar bazen dezavantaja donusebiliyor. Arazi egimli oldugu icin yagmur sulari benim arazime dogru akiyor,bu da agaclarin cok hosuna gidiyor. Ancak bahce yapmak icin duzledigimiz yerde herhalde drenaj borusu tikanmis olacak ki su toplaniyor ve cimenleri olumsuz yonde etkiliyor.Bu yaz Allah kismet ederse onu halledecegiz.
Golgelik alanlar yazin nefis oluyor ama camguzellerinin haricinde baska ciceklere hayat hakki tanimiyor.O nedenle o bolgelerde topraga yerim oldugu halde hic cicek ekemiyorum,saksidaki cicekleri etraf renklensin diye oralara koydugumda ciceklenme duruyor,ben de onlari oralardan uzaklastirmak zorunda kaliyorum.Bilmem anlatabildim mi?
Anlayacaginiz artilarla ve eksilerle mutlu bir sekilde bahcemle ic ice yasamaya calisiyorum."Keske sunu yapmasaydim" diye su an pismanlik duydugum bir sey yok.Ciceklerimi ve diger seyleri duzenlerken guzel olsunlar diye hayal gucumu cok kullanirim.
Hazir seyleri satin almaktan daha cok eski veya kullanilmayan seyleri boyayip tamir ederek yeni bir sey olusturmayi cok severim.Bahcemde kullandigim bazi aksesuarlarim oyledir.
Umarim sizi bu anlatimlarimla bunaltmamisimdir. Saglikli ve huzurlu kalin.
Düzenleyen incikarsan : 07-12-2009 saat 22:39
Neden: Okunma zorlugu
|