Marketten aldığım bir çok bonsaim var, ve bir çoğu aldığımın çok çok ilerisindeler.
Bunun için iyi seçim şart, fiyat dengesini de iyi oturtmak lazım.
Mesela ordaki beyaz çamları fidancılarda en ucuz 70 TL ye bulup , boyunu kısaltacaksanız ki o hale gelsin. Ağacın yanlış zamanda budanması ,saksıya geçirmedeki hatalar sonucu oluşacak kayıplar zor bulunan, pahalı ve hassas türleri fidancıdan almayı mantıksız kılıyor.
Aynı şekilde ordaki akçaağaçlar Triden Maple,3 yapraklı akçaağaç, bir saksıda 9 adet gövde var. Tane hesabı yaptığınızda 90 /9 =10 TL ye geliyor. Ben aldım, ufak bir kaç telleme ile güzel bir modele ulaşacaklarını bekliyorum.
Bence uygun fiyatlı uygun market bonsaisi hem zaman kazandırır, hem riski azaltır hem de saksınız olur .
Not: Az bulunan türlerden olan Ginkoyu, 3yapraklı akçaağacı , beyaz çamı bulabilmek için dolaşacağınız fidancılar ayrı bir zaman ve para kaybına yol açar.