View Single Post
Eski 06-12-2009, 12:25   #105
inanna06
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 03-12-2009
sistemi 100lük boruya u şeklinde kurdum. Seralarıda araştırdığım halde perlit bulamadım. bende torfa tohumları ektim. fakat rüyama girmiş nasıl olduysa. torfun içinde kökler dolandıkça dolanır. perlitin içinde ise su yukardan aktıkça aşağı doğru uzar. değilmi akın selçuk?

wp800 diye bir motor aldım fakat bu motorda tulumba şeklinde çıktı. bir kaptan emip boruya basamıyor yani. bu sorunuda bir şekilde halledicem bugün.

aldığım domates tohmunu adı rio grande başka bulamadım koca kadıköyde. nasıl bir domates acaba sayın akın selçuk? su kültürü için uygunmudur?

tohumlar filizlendikten kaç gün sonra **** boyları kaç cm olunca perlitten çıkarmalıyım. birde tohum filizlendikten hemen sonra besinemi başlamalıyım.

bu silecek pompalı sistemden ilk etapta sadece tohumların filizlenmesi için su vereceğim. daha sonrada bu pompa sisteminde 3 saatte bir besin vereceğim. devirdaim pompasıda sürekli çalışacak. boru dolup taşmasın diyede uygun bir yükseklikten gider yapacağım. böylece su sürekli yenilenmiş olur. 10 günde bir değiştirmemede gerek kalmaz.

ilk etapta ph ve ec metre almayacağım. sadece tohumları filizlendirmek için bir çaba sarfeceğim.

kırmızı ve mavi ledler aldım. 3 kırmızı ve bir mavi ledi seri bağlayıp bu şekilde oluşturduğum bütün ledleride paralel bağlayacağım. bu şekilde herhangi bir direnç kullanamadan ledeler 12 volt ile çalışacak.

birde sayın akınselçuk tohumları diktikten sonra besin tedarik etmem için en kadar zamanım var. bu besin bozulan bişeymidir. kokarmı ?
şimdilik bu kadar. fotoğrafları akşam ekleyeceğim.
görüşmek üzre teşekkürler.

inanna06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön