View Single Post
Eski 06-12-2009, 08:39   #65
VISKHY
Ağaç Dostu
 
VISKHY's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-05-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 125
Arpa genelde özel bir tahıl olarak üretilir. Hayvancılıkta besin olarak kullanılır ve bira yapımı için önemlidir. Aynı zamanda un ve kahvaltı gevreklerinin yapımında kullanılır. Frenk Arpası çorbalarda kullanılır ve OrtaDoğuda çok yenir.


Arpa çimi, yani arpanın yeşil sapları ve yaprakları dünyada insanoğlu için doğumdan ölüme kadar tek başına tam besin desteği olabilecek özelliğe sahip tek bitkidir. İçinde sayısız vitamin ve mineral içerir. 6 cm civarındayken insanın tüm besin ihtiyacını karşılayabilecek bir bitki haline gelir ve ek olarak da klorofil desteği sağlar.

Arpa çiminde 5 adet B vitamini (B12 dahil) vardır. Ayrıca folik asit, pantotenik asit, B1, B2, B6, beta karoten, C ve E vitamini içerir. Son yapılan laboratuar tahlillerinde arpa çiminde 70'in üzerinde mineral bulunmuştur - bunlardan bazıları kalsiyu, demir, magnezyum ve fosfordur.

Arpa çiminde ayrıca 18 amino asit bulunmaktadır. Amino asitler proteinin yapı taşlarıdır. Arpa çiminde bulunan proteinler polipeptid, ya da bir başka deyişle daha küçük proteinler, olduklarından kanda emilimi daha hızlı ve doğrudan olur.

Arpa çimi yapraklarında da enzimler vardır. Çoğumuz pişirilmiş yemek yediğimizden gıdalardaki enzimleri besinlerden yok ederiz. Taze arpa çiminde binlerce aktif enzim bulunmaktadır.

Arpa çiminde ayrıca klorofil vardır. Klorifil deodorant özelliği için incelenmiştir. Ayrıca hücre yenileme özelliği ve kırmızı kan hücrelerinin yenilenmesi açısışından da incelenmiştir. Klorofil ayrıca yaraların iyileşmesini sağlama özelliğine sahiptir.

Arpa çiminin ayrıca içinde barındırdığı sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum sayesinde yüksek düzeyde alkali etkisi yaptığı bilinir.


ALINTIDIR.

Arkadaşlar heyecanım gitgide artmaya başladı...

VISKHY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön