ister fındık olsun isterse ceviz farketmez. türkiyede ekim dikim kendi başına yol alan gemi misali. rüzgar ne yandan eserse o tarafa gidiyor. bu sene domates pahalıysa ertesi sene herkes domatese yöneliyor . bu sefer de bol olduğu için para yapmıyor.
halbuki önümüzdeki yıl ülkenin ne kadar neye ihtiyacı olacak . ihracat için ne kadar üretilmesi gerekiyor bilen yok. türkiye topraklarına havadan bir bakın bütün topraklar param parça . ülkenin en verimli alanları yapılaşmaya açılmış. istanbuldan yola çıkın sahil boyunca geliboluya kadar gidin yolu sağı solu hep yazlık sadece 1-2 ay oturuyor insanlar içinde. geri kalan 11 ay boş. genel anlamda Türk milleti bütün parasını böyle boş şeylere yatırdı. yazlık için işgal edilen bütün tarım arazileri bugün ekim sahası olsaydı fena mı olurdu. ben hesap ettim yazlıklara yatırılan bütün paralar 100 milyar dolardan fazla ediyor. şimdi de kriz var diye ağlaşıyorlar. ev için arsa haricinde topraklar devletin olmalı osmanlıdaki gibi. kiralama usulü ile şahıslara verilmeli. üstüste 3 yıl işletmeyenin elinden de alımalı. bakıyorsun adamın tarlası var ne kendi işletiyor nede başkasına kiralıyor. ev için de öyle benim evim deyip kimseye kiralamıyor. boş kalmasına razı oluyor. Bu evler derhal o şahıslardan alınmalı.
|