Dede menekşeler
Merhabalar
Sayın Hatıpüzüm ün sorusu arada kalmış.
Bu tip paylaşım ortamlarında sadece bilgi yayını gibi yazılar olursa çok faydalı olmaz ve forumun şekli değişir.
Amaç, bence katılımcıların hangi seviyede olursa olsun soru ve paylaşımla katılımları. Okuyarak yola çıkmak mümkün ancak bunlar nasihat gibi kalır.
Hep böyle büyüdük. Onu yap,yapma. İşin ucuz yanı. Ama tecrübeler yaşandıkça bedeli ödendikçe kullanılır oluyor.
Burada da yapılacaklardan ziyade yanlışlarımızı ortaya çıkarmak ve yanlışlardan ders almak en ucuzu. Yazılanların değerlisi tecrübeyle gelenler. Olumlusu olumsuzu.
Sorular basitte olsa başkalarından beklemeden verebileceğimizi yansıtmak. Sadece bilgi yayınına dönerse, insanlar sormaktan cevaplamaktan çekinir ki o zaman burası ansiklopedik bilgi yeri olur. Hoş değil.
Bu sepeple soruların farklı farklı yanıtlanmasını önemsiyorum. Bu kuyruk formundaki yazışmada ezilen sorular olacaktır. Önüne geçmekte katılımdan geçer, bildiğini paylaşmaktan geçer. Az çok.
Uzatmadan yaşlı menekşelerle ilgili görüşümü yazayım.
Gezelim görelim programıydı sanırım, doğuda bol çocuklu bir vatandaşla röpörtajda çocuklarının adını sorar programı sunan. Etraftan 3-5 ini bilir bir ikisinde takılır.
Bizim de çelikledik, saksı değiştirdik böldük derken. Kim ne karışıyor. Zaman içinde numara isim (ayşe,Üsküdar..) gibi etiketlesek de ipin ucu kaçıyor.
Menekşelerinize bakmaya gelen de size bir başka bakıyor, bu da başka bir caydırıcı durum. Elinde üç beş menekşesi olan yaşını bilebilir, büyükçe saksıda az ışıkta yavaş büyüyen dengeli açan menekşeler uzun yıllar gider.
Ancak budandıkça yerelmasına dönen gövdeli menekşeler bir süre sonra görüntüsel ve açma bakımından kötüler. Ben de de bunlar durmaz.
Uzamasın, ilerde baba diyen kaktüsü anlatırım. Birbirlerinden etkileniyorlar. Hasta ve yaşlılara şans tanımamak lazım.
Arkadaşlar kürdan yöntemini resimli görmek istemişler. Şu an bir tane kürdanlı var. Yarın bir tane eğitim için feda edip 3 foto çekeceğim. Bu sadece sapsız yaprak olursa kullanılacak yöntem. Ancak netice güzel.
Saygılar
Düzenleyen Sevilay : 05-12-2009 saat 20:14
Neden: Paragraf
|