View Single Post
Eski 05-12-2009, 01:12   #62
harra87
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orijin Mesajı Göster
Sayın harra;
Resimleri görünce, İnkaya Çınarı' nın, çok da geniş bir çevresinin olmadığı yarrgısına vardım. Hemen, yanıma, tahminen 13-14 metre uzunluğunda bir ip alıp, evime 500 metre mesafedeki Kızılot Çınarı' na gittim. Kök genişlemesinin başladığı noktanın yaklaşık 50 cm yukarısından ölçüyü aldım.
Yanılmamışım, İnkaya Çınarı' nda 1.5 metre daha geniş. Tamı tamına 10.7 metre.
Ama, bu demek değildir ki bu çınar daha yaşlı! Zira siz de bilirsinizki bir ağacın gelişmesi, çok farklı koşullara bağlıdır. Özellikle Kızılot Çınarı' nın bulunduğu yerde bitki toprağının 6-7 metre, hatta daha fazla bir kalınlığının bulunması, erken gelişmeye sebeb olmuş olabilir.
Ancak bu çınarın, keşfedilmemiş oluşu, bence coğrafi konumundan ve çevrenin turizm için en son düşünülecek yurt köşelerinden biri oluşundan kaynaklanıyor.

Dilerim, Bundan böyle Kızılot Çınarı' da hakettiği ilğiyi görür.
Saygılarımla.

Sayın Taflan Bey:

Benim resimlerden gördüğüm kadarıyla Kızılot Çınarımız ,İnkaya Çınarımızdan daha geniş çaplı duruyor ve siz bunuda ispatlamışınız .Tek sorun İnkaya çınarımız yaşı doğru ama çapı ve cevresi konusunda yazan bilgiler güncel değil en az 8 senelik falan.8 senede ağaçın boyu ve çapı ne kadar büyümüştür orası malum tek bildiğim çok iyi bakıldığı.Tam bi fotosunun karelenememesinden dolayı İnkaya çınarının dallarının çok ğeniş bir alana sahip olduğunuda ve alttan destekle tutulduğunu burdan belirtmek istiyorum. Birde bi kaç resim daha paylaşıyorum.En kısa zamanda da Kızılot çınarımızın gereken ilgiyi görmesi dileğiyle.

Saygılar.

harra87 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön