View Single Post
Eski 04-12-2009, 13:14   #166
MSaygin
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
merhaba,

Bir kaç gündür aklımda çimento ile saksı yapma fikri vardı, nasıl olur, nasıl yaparım diye düşünürken, bu başlığı buldum, uzun zaman önce konuşulmuş zaten detayıyla.Ben de yavaş yavaş denemelere başlayacağım.

Harç olarak 1 pay beyaz çimento, 1 pay perlit, 1 pay mermer tozu ve biraz hindistan cevizi torfu ile başlayacağım.Lif lif torfun, betonun daha iyi tutmasını sağlayacağını okudum bir yerde, bilmem doğru mu.

Aklımda biraz zor bir saksı şekli var, o yüzden size danışmak istiyorum.Aşağıdaki resimde solda a ile gösterilen şekil saksının bitmiş hali olacak, çizgi çizgi boşlukları var.

saksıdeneme1.gif

Sağdaki şekil(b) ise ahşaptan yapılmış olası kalıp, acele çizdim ama fikri veriyordur sanırım.

Burada sorun şu ki, harç çok sıvı olmadığı için o beyaz beyaz görünen diş boşluklarını düzgün doldurmayacağını sanıyorum, mutlaka boşluklar olacaktır, yanılıyor muyum? Bilmem anlatabildim mi korkumu, resimden anlaşılıyor mu?

Buna çare olarak saksıyı tek parça değil, her bir yüzü ayrı ayrı kolayca döküp, sonra birbirine vidalamayı düşünüyorum, bu daha da pratik olacak ama daha uzun sürecek muhtemelen.Hem içten vidalarsam hem de silikonul bir yapıştırıcı ile tutturursam, problem olmaz sanıyorum.

Hem de tek bir parça kolay kalıpla işi bitiriririm, maket gibi karışık bir kalıba ihtiyacım olmaz.

Ne dersiniz?

MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön