benim derimki bir insan emekli oldumu büyük şehirlerden uzakta kendi hayatını yaşamalı doğa içinde olmalı çünkü insan doğanın ayrılmaz bir parçası olduğunu unutmamalı.
Sevgili Epsody
Vildan hanımın bahcesini ziyaretimde sizin yazınızı görünce kendimce fikrimi yazma gereği hissettim. Sevgili arkadaşım insanın doğa ile iç içe yaşamasından daha güzel bir şey olamaz bunda hemfikirim, ancak, günümüzünde şöyle bir gerceği var çocuklarımız genelde ( cocuklu ailelerden bahsediyorum ) şehirlerde doğup şehir hayatı ile bütünleşiyorlar, çocuklarımızın yaklaşık ortalama en az on beş senesi okulla geciyor okul öncesi bakımları ön okul gibi durumları ile beraber yaşamlarının neredeyse dörtte biri böyle geciyor. Daha sonra hayatını idame ettirebilmek için iş bulma, evlenme hayatı yürütme gibi gibi olağan şeylere yöneliniyor. Genelde Türkiyede emekli olan bir kişinin çocukları ya daha okul okuyor , **** iş güç işlerine yeni yeni girmiş oluyor, dolayısıyle onların evlilikleri ve yaşantıları bizim öncelikli işimiz oluyor. Daha sonrası ise cocuklar,torunlar arkadaşlar olarak devam ediyor. Ben şehir yaşantısının ve doğa yaşantısının iç içe olmasından yanayım yani büyük şehirlerin nimetlerindende faydalanmalıyız, doğal yaşamın nimetlerindende. Sağlıcakla kalın.
|