Sn Epsody,
Rastlamamışsınız herhalde yazmıştım daha önce, Cuma akşam iş çıkışı gidip, pazar akşamı dönüyoruz. Sabah kahvaltıdan sonra bahçeyle uğraşıp, akşam üzeri ormanda, kırlarda yürüyoruz. Pazar günü dönerken komşular gülüyor halimize, niye geldiniz niye gidiyorsunuz diye.
Bahçemizle ilgilenen kimse de yok, çünkü sitemizin bekçisi ya da bahçıvanı yok. O yüzden ektiğimiz birkaç kök sebze dalında çürüyor çoğu zaman. Asmanın üzümlerinin olgun haline denk gelmedik doğru dürüst. Ya koruk, ya da dalında kurumuş oluyor.
Bahçemiz fotoğraflarda büyük gibi duruyor herhalde. Sadece evin 2 tarafında bahçe var. Ölçmedim ama çok büyük değil. Yani başedilmeyecek kadar değil en azından.
Mesafeye gelince 23o km Keşan, 70 km ordan Enez, Enez'den bizim ev de 12 km toplam 312 Km. civarı işte. Araba bizde de yok, Keşan Gürel otobüsleri sağolsun. Tabi her hafta yapamıyoruz, ekonomi, malum.
Yaz sezonu bitince seferleri bile azalıyor. Bazı haftalar da kardeşimizin arabası ile gidiyoruz. Çünkü onlar da çok seviyor Enez'i.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi epsody
Sevgili Vildan ben sizin yazlığınızda bir yazlıkçı gibi kalarak sezonu kapattınızı zannnediyordum ama siz hep hafta sonları giderek kırsalda yaşamınızı canlı tutmak güzel şey, ama yazlığınızda 1haftayı geçmiyen ziyaretlerinizde nasıl oluyorda yoğun çalışmalar sürdürüyorsunuz acaba çalışan yabancı yardımcılarınız mı var ben geliboluya sezon başı olarak mayısın ilk haftasında gidiyorum ekimin sonuna doğru dönmüş oluyorum sürekli 5-6 ay kalıyorum kışın ocakta ve mart başı olmak üzere iki kerede her seferinde 15-20 gün kalıyorum gerekli tüm bahçe bakımlarını yapmaktayım.
Ben genelde güllerimi budama yaparak dönüyorum, ama bütün gül fidanlarımı ağaçlarımı malç ile kışın donlarından hem kurumak hemde gübrelemek maksadı ile bu uygulamayı sürdürüyorum.
Mesafeye gelince 23o Keşan, 70 ordan Enez, Enez'den bizim ev de 12 km toplam 312 Km. civarı işte.Araba bizde de yok, Keşan Gürel otobüsleri sağolsun. Yaz sezonu bitince seferleri bile azalıyor.
Sizin bahçeniz ne kadar büyük ve bahçe etrafı rüzgarlardan korunuyormu, yolunuzun 380 km demişsiniz nasıl oluyor istanbuldan keşan 230 km sizin çekmeceden daha azdır, keşan enez arası 60-70 km olursa bizim gelibolu kadar yolunuz var diyebilirim bizim gelibolu yolumuz 290 km benim arabam yok otobüsle gidip geliyorum.
|