View Single Post
Eski 03-12-2009, 21:42   #282
akcan67
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Sn K0900

280 mesajın tamamını okudum.Mükemmel bir başlık hazırlayıp aynı güzellikteki görselleride bizlerle paylaşmanız çok güzel olmuş.Emeğinize sağlık.

Senenin yaklaşık 8-9 ayını memlekette (Çankırı) yaşayarak geçiren babamda bir merakla arıcılığa başladı,hobi olarak.Anaç bir arı alarak işe başaldı.Bu kovandan 5 kere oğul aldılar.Fakat 9. ayda anaç arının bulunduğu kovandaki arıların öldüğünü söylediler.Geriye kalan 5 oğulun bir tanesini zayıf olanla birleştirerek kovan sayısını 4 düşürdüler.Arıların kışlık yerlerini hazırlayıp buraya döndüler.(Zonguldak/ereğli)

Bu işi tamamen kulaktan duyma bilgilerle yapıyorlar.Köyde bu işten analayan profosyonel biriside yok.Gerekli destek ve donanım alma ihtiyacınıda çok hissettiklerini söyleyemem.Size ve diğer arıcı arkadaşlara aslında şunu sormak istiyorum.

Bulunduğum yerde aslında arıcılık kursları düzenleniyor.Bu işe eskiden beri merakımda var.Burada kursa gitsem.Acaba memleketteki arıları biraz daha artırarak ve ayda 1 sefer giderek,bazen 15 günde bir de olabilir, bu işi yapabilirmiyim.Nasıl olsa her daim telofonlada irtibat kurabileceğimiz için babama da yardımcı olabilirim diye düşünüyorum.Saygılarımla

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön