Resimdeki böcekler bir çeşit Süne. Muhtemelen zararlı olabilirler.
"Vücutları uzunca oval, nadiren yanları paralel, parlak renkli zemin hayvanlarıdır. Genel görünüşleriyle Coreidae türlerine benzerler, onlardan kanat membranlarındaki damar yapısıyla ayrılırlar. Coreidae’dekinin tersine, hiçbir zaman hücre oluşturmayan 4-5 basit damar vardır. Bununla beraber bazı türleri kısalmış ya da polimorf kanatlara sahiptir.
Bu familyanın üyeleri, ayrıca yamuk şeklinde boyun plakası taşımaları, 3 segmentli Tarsusları, baş ve boyun plakasını aşan, fakat üst kanadın derimsi kısmını çok defa aşmayan, 4 segmentli antenleri ve iki noktagöz taşımaları ile tanınırlar.
Hemen hepsi bitki (genellikle tohum) emicisidir. Blissinae familyasının birkaç türü (Spalacocoris ve Chelochirus) ve Ceocorinae türlerinin çoğu yırtıcıdır (yumuşak böcekleri emerler). Kural olarak zemindeki bitki artıklarının, taşların vs arasında, bazen bitkilerin üzerinde bulunurlar. Ülkemizde önemli zararlarına rastlanmamıştır.
Lygaeus pandurus: Kırmızı tahtakurusu : vücudu parlak kırmızı, siyah ve sarı renklere sahiptir. Membran ortada bir ya da birkaç beyaz benek taşır. Vücut uzunluğu 13-15 mm’dir. Palearktk’te yaygındırlar.
Nysius cymoides : Vücudu gri esmer, boyu 3-4 mm’dir. Akdeniz çevresinden Türkistan’a kadar yaygındır.
Oxycarenus hyalinipennis : Vücudu siyah, siyahımsı tüylerle örtülüdür. Boyu 2.5-4.5 mm’dir. Kozmopolittir. Kışı tarlalardaki nesnelerin arasında ergin olarak geçirir. 2-4 döl verebilir.
Lygaeus equestris : Kırmızı ve siyah desenlidir. Sonbaharda duvarların üzerinde gezer, kışı ergin halde geçirir."
http://www.kazimcapaci.com/hemiptera.htm