View Single Post
Eski 03-12-2009, 11:08   #358
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sevgili Gülbeşeker, dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sayın Epsody, ilgili başlıklara baktığımda, çok yazıyı atladığımı ve çok konuyu kaçırdığımı gördüm. Önümüzdeki dönemde toprağın yapısını iyileştirmek ve evdeki-bahçedeki atıkları değerlendirmek istiyorum, bu nedenle tüm yazılanları zaman buldukça tekrar tarayacağım. Yazıları okumadan soru sormak istemiyorum, ileride uygulama ve öğrenme beraber giderken soracak çok şeyimin olacağını biliyorum.

Bu sonbahar bahçede bir hazırlık yapamadım. Yazdan kalma sebze köklerini ve dökülen yaprakları temizlerken, değerlendirmek aklımdan geçmedi değil ama bahçemde külleme çok olduğu için bir an önce hasta yaprakları uzaklaştırdım ve atmak zorunda kaldım. Öncelikle bunları biriktirip değerlendirebileceğim bir alan gerekecek sanırım, küçük arka bahçemde başka bitkilere zarar vermeden bu yeri bulmaya çalışacağım.

Her ne kadar toprağı doğal yollarla zenginleştirme konusunda bilgim ve eylemim olmasa da bu siteye üye olduktan sonra, çevreye-doğaya zarar vermeden zararlılardan korunmanın mümkün olduğunu ve en önemlisi doğada çok güzel bir iş bölümü, denge ve dönüşüm olduğunu öğrendim. Bundan sonra da bu dengeyi korumaya (daha doğrusu bozmamaya) kendi çapımda gayret edeceğim.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön