Güler hanıma teşekkürlerimi sunarım.
Güler hanım önce selamlarımı sunarım, sizin adalet hanıma size sır vereyim diyerek bir açıklama getirmişsiniz, fakat ben hiç zannetmiyorumki bu sırrın bütün gizemini bu site içinde benim kadar vakıf bir kimsenin olduğuna inanmıyorum.
Sevgili Güler sayenizde bu satırlardan bu sırrın gizemini açıklama fırsatı yakalamış oluyorum, umarımki sizden başkasıda sizin bahçenize gelerek bu benim mesajımdaki gizemin yorumuna girerlerde benden ayrıntılar için paylaşım açarlar.
Güler hanım sizede ayrıca bu sır açıklama içinden kendimi ifade edebilecek bir sorunun çıkmasından dolayı teşekkür ederim, daha önceleri ahır gübrenizin dükülen bölgedeki bitkilerinizin gelişiminin sizi hayrete düşüren sebebini açıklıyorum, o gübreler yani organik mataryel önce sizin toprağınızdaki faunanınıza sunulmuş besin maddeleri olarak bu fauna tarafından tüketildiler tükketilen bu organik atıklar toprağınızdaki faunanın zenginliğine bağlı olarak işleme tabii olarak bitkileriniz için daha yarayışlı bir forma dönüşmenin yanında bitkilerinizin beslenmelerinden başka üstün değerlikli enzimlerlede donatılmış oldulular. Sizi hayrete düşürerek sır gelen bu olay esasında, siz bitkilerinizden önce toprağınızdaki faunanın beslenmesini sağlamanın ötesinde başk bir şey değil.
Ama ben sizi hayrete düşüren olaydan kendi payıma bir sırrı da aralamış oldum, sizde dahil bütünüye arkadaşlar benim solucanlarla kompost, toprakların organik yapısını zenginleştirmek, mutfak atıklarını değerlendirme konularındaki fermantasyon başlıklarımın gereği gibi takip edilmediğini anlamış oldum.
Sakın yanlış anlamayın bu ayrıntılarla sizin bahçe konusuna ters bir yorum düşünmedim aksine üye arkadaşlarımın üye bahçelerini dolaşırken, sizin gözlemlerinizdeki olayları aynen naklederek, bahçelerdeki yaratılan güzelikleri övmenin, takdir etmenin yanında gerçek paylaşımları da sunmaları gerektiğine inancımdan bu yorumlarla katkı sağlamanın ötesinde bir niyet taşımadığımı belirterek, güzellikler sunanan bahçenize övgümün bir ifadesidir sevgiyle kalın.
Düzenleyen epsody : 03-12-2009 saat 15:27
Neden: harf eksikliği
|