Acerpalmatum önerin için teşekkürler. Budama derken hiç budama ağaç kalınlaşsın anlamında mı söyledin?
Ben sabırlı bir insanım.(Yalan söyledim)
Budamak için uygun zamana kadar bekleyebilirim. (Bir yalan daha söyledim)
Bonsai olma sürecindeki ağaçlar da çok hoşuma gidiyorlar. Ben onların o hallerini de seviyorum. Bu yüzden illa hemen bonsaim olsun demiyorum. Bekleyeyim güzel bonsailerim olsun diyorum. (Doğru söylemiş olmayı umuyorum)
Ki budama konusunda ne kadar becerikli (!) olduğumu da sizlere kanıtladım. Şuan baston yapılmayı bekleyen bir ardıç ağacım var. Ateş dikenimden artık çalı süpürgesi yaparım.
Çizimlerin bence çok güzel. Resimlere bakınca çok rahat anladım. Ama ağacın başına gidince hangi ağacıma çizim yaptığını çıkartamadım. (Tamamen doğru) (İkisi de yalan)
Bonsaireef (yoksa bonsai sheriff mi desem) resimlerdeki benzerliği göstermene çok sevindim. Ben ağaçları okuyamıyorum. Bunu yapabilen birilerinin benim gözüme sokar gibi anlatması gerekiyor. Kırmızılı çizginin anlamamı çok kolaylaştırdığını söyleyebilirim. Teşekkürler Sensei..
Bu ağaç için belirlediğin hedefe doğru gideceğim. Gösterdiğin budamayı bu mevsimde yaparsam mı daha uygun zamanlamış olurum, yoksa meyvelerini yedikten sonra mı yapmalıyım? Pardon meyvelerini döktükten sonra mı? Diğer taraftan bu kesdiğim büyük dalları ne yapıyoruz. Onları tekrar çelikle üretim için toprağa mı sokuyoruz?