Ben daha yeni bir bonsaiciyim. Henüz ağaç öldürmedim. En büyük sebebide daha önce başkalarının yaptığı hatalar. O yüzden ben başka bir hatamı anlatayım. Heralde ilk kez usta miyaginin elinde gördüğümüz bu ağaçları çok araştırdım. İlk öğrendiğim bonsai diye bir ağaç olmadığıydı. Daha sonra bir çok şey öğrendim son bir senedeyse şu anda sitede ne varsa tek tek öğrendim hepsini. Hata burdan sonra başladı. 3-4 ay öncesine kadar elime bir fidan alıpta başlamadım, işe girişmedim. Okumak bir yere kadar. Şoförlük gibi vitese geçirip gaza basılacağını bilirsiniz ama hiç yapmadıysanız olmaz. Bence diğer arkadaşların hataları benimkinin yanında daha iyi. Gittim fidanlar aldım,tohumlar ektim, hazır bir bonsai bile aldım ikinci hata burdan sonraydı. Aldığım fidanlara baktım durdum, düşünmedim bile onlara dokunmayı. Sadece su veriyordum bir türlü cesaret edemiyordum başlamaya. Evde onların bulunduğu yerden geçerken hızlanıyordum, görmeyeyim diye. En sonunda doktordan azarı yiye yiye başladık bu işe, sağolsun sidartanında cesaretlendirmesi oldu.
Tavsiyem arkadaşlar başlayın, bir kere başlayınca gerisi geliyor, istemesenizde geliyor.
|