View Single Post
Eski 01-12-2009, 22:24   #91
incikarsan
Ağaç Dostu

incikarsan's Avatar

Giriş Tarihi: 28-05-2008
[QUOTE=epsody;538630]Sevgili incikarsan bayram ziyaretlerim sürüyor, bu ziyaretlerimin kıstaslarını üye arkadaşlarımın profillerinden aldığım bilgiler

Sn. Epsody,
.Insanin yaptiklarinin takdir edilmesi cok hos bir duygu.BU nedenle ben de size tesekkur ederim.Bahceme gercekten cok emek verdim.Arazimizi satin aldigimizda komsu ile olan sinirimizda sadece 3 tane findik fidani vardi onlarin haricinde tek bir agac yoktu.Tum arazi dikenlerle ortuluydu. Arazi egimli oldugu icin kademeli bahce yaptik.Bu daha hos bir goruntu
yaratti.

Ust tarafi,evin cevresini ciceklere ayirdik, alt bolumu de meyva ve sebze bahcesi yaptik.Bahcemde cok ortanca vardir ama hic para harcamadan hepsini komsu koylu teyzenin verdigi bir kok ortancadan urettim.Ihlamur agacima sehirde oturdugum evin bahcesindeki ihlamur agacinin altinda olusmus kucuk fidelerden birini bahceme getirip dikerek sahip oldum. O kadar kucuktu ki buyuyen otlarin arasinda ilk yil kayboldu ve kazayla tirpanla bicildi.Ikinci yil onu buldugumda ~busefer otlardan daha boyluydu~ nasil sevindigimi anlatamam.

Bahcemizde yetistirdigimiz tum agaclar 70 -80 cm i gecmiyordu diktigimizde.Simdi hepsi evin boyunu asmis durumdalar.Birkac sey haric oyle aman aman paralar harcanmadi.Cok arastiririm,guzel seyleri uygun fiyata bulmak icin cok gezerim. Bundan da buyuk zevk alirim.

Esimin cevre duzenlemesine katkisi olmamistir ancak yaptigim seyleri begeniyle karsilayip beni takdir etmesi benim icin buyuk bir guctur.Evi ilk yaptigimiz senelerde meyva agaclari ve sebzelerle hep o ugrasmisti ben de cicek bakimini ustlenmistim.Simdi yardimcimiz oldugu icin esim bu ugrasi birakti.Ben hala devam ediyorum.Tabii agir isleri yardimcimiza yaptiriyorum.

"sizinki gibi bir bahce yapmam icin ekonomim musait degil "demistiniz.Ben de "Allah saglik verdikten sonra pek cok sey emekle ve zamanla olur" diyorum.Zaten cok onemli seyler yaptiginizdan bahsetmistiniz.Cok guzel, doga ile ic ice bir bahce yapacaginizdan hic kuskum yok. Sevgiyle kalin...

Düzenleyen incikarsan : 08-12-2009 saat 20:59
incikarsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön