View Single Post
Eski 01-12-2009, 22:20   #13
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Sn. cey cey,

Burası genel yazışmalara açık bir alan, Başlığı sizin açmanız benim veya bir başkasının yazmasına engel teşkil etmiyor.

Ortaya bir laf atıp, sonrada bunu açıklamak yakışık almaz demekle ucuz kahramanlık yapmakta hiç yakışık almaz.

Açık açık daha önce tropiksera.com da amerikan limonu olarak isimlendirdiği narenciye türünü, sonradan jumbo limon olarak değiştirmiş diyebilirdiniz.
http://www.tropiksera.net/tropikmeyveler/id6.htm

Yukarıdaki linkte önceden amerikan limonu diye belirttiğim, sonradan jumbo limon olarak değiştirdiğim limon çeşitine ait yeni çiçek, meyve tutum aşaması ve yeşil ile sararmış hallerinin yakın çekim fotoğrafları var.

Bu resimlere bakarak limon çeşitinin altıntop diye isimlendirdiğiniz limon çeşitiyle bir alakası olmadığını görmeniz gerekirdi.

Jumbo limon tarafınızdan isim tescili yapıldı ise bunu belgeleyin. jumbo limonun mucidi benim diye ortada dolanmanın terbiyeyle ilgi ve alakası olduğunu sanmıyorum.

Amerikan limonu ismi üreticinin yakıştırması bir isimdi. Jumbo limon başka birinin yakıştırması.

Google ye girip taratınca ne amerikan limonu nede jumbo limon olarak kesin bir kaynak bulunmuyor. Mutlaka latince bir ismi vardır, bunu araştırmak yerine durduk yere birilerini tırmalamayın derim.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cey_cey Mesajı Göster
sevgili copur bunu açıklamak yakışık almaz

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön