Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05
Bu işin ticaretini yapan biri olarak bende ticari değeri hakkında bir iki şey yazayım ; Vişnenin iyisi dayanıklısı yüksek rakımlı yerlerde güzel yetişir , böyle yerlerde iri olur vişne , ama vişnenin raf ömrü çok kısa olduğu için , siz satıcı olarak para kazansanız bile , sizden alan yarısını satarsa yarısını döker , yola dayanmaz ,onun içindirki meyve suyu fabrikaları alır bu nadide meyveyi ve malesef çok ucuz paralara alır , bu sene 600 tlden aldı , ama bunun yanında kiraz yetiştiren üretici ürününü ihracata 4000 tlde sattı kıyaslamayı siz yapın artık . Ama her kiraz değil ****** ihracaatın aldığı kiraz 09 ama bence damak tadınıza uygun kiraz dikmeyi düşünüyorsanızda şu yazdığım kiraz cinslerini dikin ; 1: karga yüreği 2: kısa sap wing 3: isparta napolyonu (çok iri olur kalibresi yüksektir.) 4; dabanı yarık (beyaz kiraz) , bu kirazlar çok lezzetli kütür kütür olur.
|
Sn.
şahin05, sizde yemeseniz bile duymuşsunuzdur. Samsun'da ünlenmiş ticari olarakta yetiştirilebilir fakat nedense yerini 0900'e veren
gebi kirazının üstüne kiraz yemedim de tanımam da. Bilen bilir her sene aynı miktarda meyve verir. Meysesinin rengi olgunlaştıkça açık kırmızıya döner. Diğer kirazlar gibi kurağa dayanıksız değildir, kolay kurtlanmaz. Bahçemde bulunmadığı için çok şanssız hissediyorum kendimi. Komşu bahçedeki fındıklığın içinde yaklaşık 40 yaşında bir tane var her sene hayret ediyoruz. Seneye onun çekirdeğinden ayırıp bol bol ekmeyi düşünüyorum.
Alttaki linktede
gebi kirazının
ekonomik olarak yetiştirildiği anlaşılmaktadır.
http://209.85.229.132/search?q=cache...k&client=opera
Yörelerimizde yetişen, o iklime uygun, ekonomik değeri olan meyve ağaçlarımızı çoğaltalım, tanıtalım. Saygılarımla...