Sn orijin  sizin manolyanız  çok  güzel  çok  formlu,  güle  güle  büyütün,  sn kirazın resmettiği  manolyayıda  görünce   ,acaba  diyorum  bizim manolyalarda  öyle  olurmu ?

, Bu kadar  ağaç  seven  biri    olarak  vede   bebekte  çok dolaşmama  rağmen  nasıl bu  ağacı farketmemişim hayret ,  demek  bakmakla  görmek  ayrı şeyler.Sn Ahmetshur bey  acaba  ipleri ne  amaçla  kontrol dediniz  pek  anlamadım  , gevşememesi  yönündemi  , eğer  o amaçla  söyledinizse   , ben rafyayla  sardım    gevşeme  ihtimali  çok  zayıf.                                                                                                                 Buradanda  form  üyelerine  bir duyuruda  bulunayım;                                                                                                          İstinye  parktaki manolyaların  dikili  olduğu  sıvama  çelik  saksıların  internet üzerinden satış  fiyatı 340 ytl   , çelik   sanayisinde  uğraşan  bir  arkadaşım  aynı  saksıyı 100  tl  ye  imal ederim  150  tl  ye  veririm  sana  diyor  ama ,  bu manolya  saksılarının  altında  fazla  su haznesi  varmı  ?    drenaj  deliği   varmı ? bunları  ****** göremedim, hatta  onların  daha  büyüğünüde  yaparım  diyor  ,  manolya   o çelik  saksılarda  daha  bir alımlı  durmuyormu  sizcede?  Manolyaların  dikili  olduğu  saksılardaki  toprağı inceledim  pamuk gibi  birşey  ,  torf  da   değil  ilk  defa  görüyorum ,  o  saksıya  su konulsa  su  direk  tabanı  bulur  zannedersem,  Kafaya  koydum  çelik  saksıda  iki manolya   yetiştirip,  işyerimin  girişine  koyacam ,  reimlerinide  buraya  ekliyecem, isteyen olursa  çelik  saksı konusundada  yardımcı  olmaya  çalışacağım.