Değerli bonsai dostum Msgurkan öncelikle yazınız için teşekkürederim.
Bildiğiniz üzere bu yarışma dünyanın en büyük bonsai ustalarının katılımda bulunduğu ve juri üyelerinin de çok değerli ustalardan olduğu
bir yarışma.
Ayrıca art of bonsai project web sitewside profesyonel klasmanda ki bir site.
Ben 2007 yılında bu siteye girmek ve üye olmak istediğim de beni kabul etmedi.
2008 de ise tekrar başvurdum ve kabul edildim ve daha sonra 2008 yarışması için sunum katagorisinde tek bir ağaç ile katıldım.
Ve elemeleri geçerek AOB katılımcısı olarak yarışmaya hak kazandım.
BUrada ki ön elemeler yarışmaya katıla bileçek nitelikteki ağaçlar için geçerli.
Bildiğiniz üzere yarışmada derece alan ağaçlar hem ustaların ağaçları hemde uzun zamandır uygulama yapılan ağaçlar.
Yüksek kalitede olmaları ödüle layık görülmeleri demek.
Juri üyelerinin aradıkları kriterler ise form saksı uyumu ve bir kaç özel detay.
BU kısımlar üye olmayanlara açık olmayan bir platformda değerlendirilmekte.
Benim ağaçlarımın dereceye girmesinden öte juri üyelerince değerlendirilmesi benim için daha önemli aşağıda ki juri notlarında
ki uyarılar çok önemliki bir daha aynı hatalar olmasın.
Saksı güzel bu demektirki saksı uygun ama ağacın gelişmeye ihtiyaçı var.
Bir diğer yorumda ise ağaç daha genç ve ilerki yılarda dahada iyi oluçak ama saksısı renk olarak uygun değil.
Shon adayında ise gövde olarak üst yapı orantı bakımında dengeli değil.
İŞte bu kriterleri değerlendirdiğimzide gecen seneki yarışmada yaptığım hataları bir basamak daha artırmış ama bu seneki yarışmada
yeni hataları görmüş oldum.
Gelelim sorunuza katılmak şartmı;?Uygun ağaç olmalımı.
Öncelikle bir ağaçın uygun olup olmadıgı japon disiplinlerine göre düzenlenen yarışmalarda ki ana kriterlere uygunmluğu önemli.
BU kriterler belirgin formlara uygunluğu saksı boyutu ağaçın saksı ve görsel yapısında ki denge.
EĞer bu kıvama gelmiş bir ağaçınız var ise yarışmaya katılmak mantıklı.
Dİkkat edersenzi yarışmada ki bazı ağaçların üzerinde hali hazırda teller var.
BU demektirki ağaç hazırlık aşamasında .....
Bir diğer konu temelleri iyi atılmış ve görsel yapıya kavuşmuş bir bonsaide işlem hiç bir zaman bitmez çünkü bu bonsai
düşüncesine aykırıdır.
Yaşıyan görsel bir sanat eseri olarak bonsai bu konuda rakipsizdir.
Benim tavsiyem geleçek yıl düzenlenmesi olası olan yarışmaya kriter oalrak uygun düzeyde bir ağacınız var ise başvurmanızdır.
Eğer yeterli görülmez ise zaten uygun bir şekilde red cevabı geliyor.**** uygun ise AOB numarası ile değerlendirmede yarışmaya kabul görüyor.
SAygılar
|