Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EFE35
üç senedir zeytin yapmaya çalışıyorum fakat hep hüsran. bu senede başka bir tarif deniyorum. daha önce yaptığım çok tuzlu olduğundan tuzunu az koydum 12 kg zeytine 1,3kg kadar tuz koydum. bidonda sallayıp bıraktığı suyu döküyorum. iki haftayı geçti bugün baktım çok acı ama buruşmaya başlamış. acaba tuzunu azmı koydum? tuz eklememe gerek varmı? bundan sonra nasıl bir işlem yapmalıyım. yardımcı olursanız sevinirim....
selamlar
|
Ne çeşit zeytin kullandınız? %10'dan fazla tuz kullanmışsınız. Fazlasıyla kafi.
İki gün önce bir kapta az tuzla tuzladığım zeytini bugün yiyebiliyorum. Hafif acılık var ama öyle de güzel.
Zeytin çeşiti acılık maddesi bakımından çok farkeder.