Sevgili Envor,
Katı ortamdaki domatesler daha öncede söylediğim gibi sadece kökler hydrotonda ve sudakilerden hiç bir farkı yok. Saksıların sulama suyunu su kültüründe duran fidelerin deposundan (Hyponica) her sabah ve akşam bir enjektör ( 60 ml ) çekerek aynı su ile suladım. Yani şartlar aynı, sadece köklerin durduğu ortam değişik ve su kültüründe kökler devamlı suyun içinde, diğerinde sadece nemli ortamda.
Özellikle aynı depodan suladım çünki su kültüründeki besini çabuk tüketip yeni besin sıvısı hazırlayarak su kültüründeki besin kalitesinide sürekli diri tutmak istedim. Aynı su kültüründe bir kökte red robin fidesi vardı, inanılmaz verimli bir hasat yaşadım. Yazlıktan gelince bakımsızlıktan hasta düşen red robin tekrar canlandı ve bir sürü domates verdi. Daha hala üzerinde 8-10 adet domates var ama balkondaki küf hastalığı onada bulaştı. Bütün dal ve yapraklarını kopardım. Domatesler kızardıktan sonra komple söküp yeni red robin fideleyeceğim.
Bu benim gözlemim sadece pembe domatesle ilgili. Senin gönderdiğin domates fideleri o kadar olumsuzluğa rağmen geçen sene ben yazlığa gittikten sonra bile bir sürü domates verdi ama dalında çürüdü ben gelene kadar.
|