View Single Post
Eski 21-11-2009, 08:21   #116
antalyakas
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Sayın envor şeran olduğunu envor topraksız tarım diye konu açmışsin oradan çıkardım inşallah olur bir gün......
*3 yıldır salkım yani ikram f1 dikiyorum ve her yıl az daha tecrübe ediniyorum kendim iki yıl oluyor okulu bitireli geçen yıldan beri artık domateslerim :-d ile uğraşıyorum.....
*genelde salkım meyvesi az ufak olur ama antalyada bir kimya mühendisi ile görüştük bir gübre formülü verdi bize kendimiz hazırlıyoruz ve ucuza mâl ediyorum gübreyi içerik olarak potasol plus ile aynı npk artı ızelementlerden oluşuyo fakat oranları potasol daki lerden yüksek.......Bu gübreyi cemreler toprağa düştüğü günden itibaren günlük dekara bir litre veriyoruz hiç aksatmadan isim özüde burada günlük sade vana başı(500 metre kare her vana)15 er dk gübreli şu gayetde memnunum ...... Geçen yıl herkes güldü bana günlük gübremi verilir diye ama şimdi gülenler verim ve tonajdaki artışı görünce hepside haklı olduğumu söylüyo ......
* bu yıl birde fleksi f1 diktim deneme olarak..... Meyve tutumu ikram dan fazla ikramlarda salkımda genelde 7-8 meyve fleksi lerde ise salkımda ortalama 9-10-11 meyve eğer feleksilerinde raf ömrü uzun olursa o salkım türü ile bir dönümden(topraklı) hedefim 30 ton ürün almak..... Bekleyip göreceğiz bakalım..........

antalyakas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön