Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi emy_83
Bu olay benim menekşeme de olmuştu ama benimki direk güneşi gördükten sonra bu hale gelmişti.
Sevgili Turbrb eğer direk güneş ışığını görmediyse dediğiniz gibi soğuktan da olabiklir sanırım ama dediğim gibi benim menekşem 15 gün önce direk güneş ışığına maruz kaldığı için çiçeklerde bu şekilde kahverengi lekeler oluşmuştu.
|
Sevgili emy_83, bu çiçeğim yazın da günde 2-3 saat kadar direk güneşi alıyordu. O zamanlarda hiç böyle bir problemle karşılaşmadım. Çiçekte erimenin başlamasından bir gün önce spreylemiştim. Çiçekler ertesi günü bu hale geldi. Spreylediğim için olduğunu düşünerek bozulan çiçekleri kestim. Yeniden çiçeklendi. Çiçeklerin sayısı epey fazla. Ama dün baktığımda çiçeklerin %30'unda yine aynı erime var. Geriye aklıma takılan iki seçenek kalıyor. Oda sıcak ama geceleri camdan çok ufak bir esinti alıyorsa belki soğuk etkiliyordur ya da toprağındaki elementler azaldı, özellikle potasyum eksikliği yaşıyor olabilir. Potasyum ekleyeyim derken istemeden fazla gübreleyip çiçeği de yakmak istemem. Bu şekilde erimesinin bilinen bir nedeni varsa deney yapmadan önce emin olmak istemiştim.