Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şahin05
Sayın orijin manolyanın yerini değiştirmem konusundaki önerinize uydum ve ordan manolyayı aldım ve yerine sedir diktim , diktiğim yer giriş kapısı sanırım isbetli bir fidan seçmişim , size bir sorum daha ilerki yıllarda bu fidan çok büyürde binayı kapatırsa tepe sürgününü kesdiğimizde boya uzaması dururmu . ***
|
Sevgili şahin05;
Her ne kadar resmin net olmaması nedeniyle, sedirin cinsi pek anlaşılmıyorsa da, Himalaya Sediri olması kuvvetle muhtemel. Himalaya sedirlerinde, diğer ibrelilerin(İğne yapraklılar) bir çoğu gibi, tepe budaması yapılırsa uzamaları durur.
Sediri, uzadıkça alt dallarından budayabileceğiniz için, giriş çıkışlar için, manolya kadar sorun teşkil etmeyecektir.
Manolyanızın kırılmasına çok üzüldüm. Ancak yaptığınız işlem elinizdeki imkanlar ölçüsünde akıllıca bir çözüm. Yalnız keşke cam macunu yerine, aşı macunu bulunabilseydi. Çünkü, cam macunu içeriğindeki üstübeç sanırım bir kimyasal. Kurşun karbonu gibi aklımda kalmış. O bitkiye zarar verebilir mi? Bilmiyorum. Taze sığır gübresi de, macun yerine kullanılabilirdi.
Hala geçikmiş sayılmazsınız. Sözünü ettiklerimden herhangi birini bulabilirseniz, sargıyı değiştirebilirsiniz. Zira ağaçlar için uyku dönemine girdik.Ağaçlarda su sirkülasyonu yok artık. Anlayacağınız ameliyat için narkoza bile gerek yok!: Kanama da olmayacaktır. Yara, birkaç yıl içinde kesinlikle kapanacaktır.
Saygılarımla.