Merhaba bayindirmevki,
Verdiğiniz adresi dolaşıyorum. Benzer gördüklerimin içinde en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Teşekkür ederim.
Ne yazık ki ben biraz taş örme işine de bulaştım ve bu evini taşa şekil vererek yapma hissi inanın bambaşka. Kaplama olduğunu bilmem dahi keyfimin kaçmasına kafi. Ne kadar naturel olsa da tuğla ile bile yapmak sanırım bana aynı keyfi vermez. Bu hislerimde uzun zaman yaşadığım yerin, taştan yapılmış 2000 yıllık antik bir Likya Kenti'nin içerisinde olmasınında payı var. O zamandan beri süre gelmiş kültürle inşaa edilen evler hala ayaktalar. Binaların duvarlarına dokununca yapan ustayla muhabbet etmiş kadar oluyorum.
Fazla dramatize ettim
Anlaşılan vazgeçemeyeceğim ben bu taştan.
Sorun bence ısı değil ama duvarın dışarıdan alacağı su. Bunu aşmanın cila tarzı (mat, belli olmayan) doğal bir malzeme arıyorum. Isı konusunda, örerken arada kalan boşlukların ısı izolasyonuna faydalı olacağına inanıyorum.
Arsa bedelini dahil etmedim. Bildiğiniz gibi çok değişiyor fiyatlar. Bu arada bütçe o diye hepsini harcamak zorunda değiliz. Bilhakis doğaya uyum ve en ucuzu bulmanın bir dengesini kurmak gerekiyor.
Kerem AKYAR