View Single Post
Eski 17-11-2009, 19:29   #14
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Çiçek boylarında ve açma zamanlarında tahminlerim tutmadı

Daha önce yazdığım gibi, duvar dibine; en arkaya sarmaşıklar, önüne küçük ağaç ve çalılar, daha öne orta boy çiçekler ve sınıra bodur bitkiler kullanmayı düşünüyordum.

Sarmaşıklar duvarın üstüne kadar çıktı (tek yıllıkları artık söktüm), çalılar yavaş yavaş büyüyor, istediğim boyda, çeşme papatyalarının büyüyeceğini biliyordum ama bir sene geçmeden çapları 80 cm kadar oldu. Buraya kadar iyi...

Bundan sonra;
-Pembe papatya küçük kalacak sandım, çok büyüdü, arkasındaki aslan ağzı kayboldu.

-Sınıra alisyum diktim, arkadaki vapur dumanları o kadar gelişti ki, alisyumlar kayboldu.

-Sonbaharda vapur dumanları ve pembe papatya bozulur, kasımpatılar gözükür dedim; kasımpatılar bodur çıktı, azgınlaşan öndeki çiçeklerin arkasında kayboldular.

-Bu köşeyi yazın mavi, beyaz, pembe tonlarında çiçekler için düşünmüştüm. Sarı ve kırmızı tonları bu renklerle beraber kullanmayacaktım, sonbaharda sadece kasımpatılar açar diye hesaplamıştım, o da tutmadı...

Seneye, kafam geçen seneki kadar karışık olmasa da yeniden düzenleyeceğim, bu düzenleme ölene kadar devam edecek herhalde... Şaka bir yana, papatyaları çok sevdim, papatya ve alisyum gibi kalıcıları esas alacağım. Vapur dumanını ilk defa denedim ama sardunya ve cam güzeli gibi bütün yaz açacak fazla çiçek yoktur diye düşünürken yanıldığımı gördüm; temmuz ayından beri sürekli çiçekliler, ilkbaharda solan çiçeklerin yerine dikilebilir.

Name:  1709a1.jpg
Views: 2587
Size:  56.6 KBTaze fotoğraf, iki günlük.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön