View Single Post
Eski 17-11-2009, 12:19   #166
hakan7960
Ağaç Dostu

hakan7960's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2007
Herkese merhaba

Arkadaşlar merhaba,Uzun bir süre sizler yazışamadık.Üzerinde çalışmakta olduğum köyümün mezarlığı ile ilgili çalışmalarıma devam ediyorum.Geçen hafta pazar günü yeni bir değişik bir yol olarak kozalaktan çıkarılmış olan çam tohumlarını annemle birlikte ektim.
Şu zamana kadar fide ve daha büyük fidan olarak diktiğim çam ağaçları toprağın verimsiz olaması nedeni ile zor uyum sağlamaktalar.Bu seferde tohumdan direk olarak bu toprakta yetişmesi ve çekirdekten uyum sağlaması için bu yolu seçtim.Tavşanlı orman işletmesinden temin etmiş olduğum çam tohumlarını, çapa ile ince bir çizgi açarak bu kanalın içine ektim ve üzerini hafifçe az bir şekilde kapattım.Binlerce tohum ekmiş oldum.Çünkü tohumlar 3 kg civarında vardı.Bir de böyle bir yol denemek istedim.Hem mali boyutu yok hem de çekirdekten bu toprakta yetişirse daha iyi olur diye düşündüm.
Ayrıca mezarlıkta ki ağaç ve fideleri doping olması için HÜMİK ASİT uygulaması yapmayı düşünüyorum.TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KONYA/ILGIN işletmesinde hümik asit üretimine başlamış.Bende bu kurumda çalıştığım için gerekli araştırmaları yaptım.1 ay sonra satışlara başlanacakmış.Ayrıca kurum elemanlarına indirim sağlanacakmış.Fiyatı da oldukça ekenomik.20 litreli bidonlar tahminim 36 tl.Bu hümik asit ile toprağı verimlı hale getirmek istiyorum.İnşaallah faydası olurda emeklerimiz boşa gitmez.Herkese selam ve sevgi ile hoşça kalın...

hakan7960 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön