Bizim oralarda bir laf vardır. Bu ölmüşde ağalayanı yok derler. Yani öldüğünü kimse fark etmiyorsa merak edeni yoktur demektir. Ama gerçekde ölmüştür.
Sizin şimşiriniz de ölmüş de ağlayanı yok. Ama siz fark etmişsiniz bir umursayanı çıkmış.
Şimdi yapacağınız işlem. Dip kısımlarına kabuğu hafifce soyup bakın yeşil canlı doku varmı.? Eeğer canlı doku var ise yukardaki ölü dalları alın canlı kısıma kadar budayın ozaman yeşerir. Eğer canlı doku yok ise kendinize pratik yapmak için iyi meteryal olarak değerlendirebilirsiniz.
Kendinize göre budayın telleyin hem budamaya hem telleyip şekillendirmeye eliniz alışmış olur.
İçinizdeki sanaatsal ruhunuzu ortaya çıkmasını sağlayabilir. Kolay gelsin.
Düzenleyen Harun Parlak : 16-11-2009 saat 19:12
|